Μοσχάρι Νουά στη Χύτρα μόλις σε 45 Λεπτά
Μοσχάρι Νουά στη Χύτρα μόλις σε 45 λεπτά!

Το μοσχάρι νουά στη χύτρα είναι μια συνταγή που πάντοτε προτιμώ σε ειδικές περιστάσεις. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό σε 45 λεπτά, το οποίο σερβίρεται αξιοπρεπώς στα τραπέζια. Μπορείς να συνδυάσεις το μοσχάρι με υγιεινά συνοδευτικά, όπως πουρέ ή ρύζι, για να ολοκληρώσεις το γεύμα και να το κάνεις ακόμη πιο θρεπτικό και γευστικό.
Πόση ώρα θέλει το μοσχάρι στη χύτρα;
Αν αναρωτιέσαι πόση ώρα θέλει το μοσχάρι στη χύτρα, η απάντηση εξαρτάται από το είδος του μοσχαριού και την ένταση της φωτιάς. Η χύτρα ταχύτητας βοηθά να διατηρηθεί η γεύση του μοσχαριού, κάνοντάς το απαλό και γεμάτο γεύση. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να προσφέρεις ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα χωρίς να περάσεις πολλές ώρες στην κουζίνα.
Υπέροχη και εύκολη συνταγή στη χύτρα ταχύτητας, έτοιμη στο μισό χρόνο!
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το μοσχάρι νουά στη χύτρα, αξίζει σίγουρα να το προσθέσεις στη λίστα των αγαπημένων σου συνταγών. Είναι ιδανικό για όταν θέλεις κάτι γευστικό, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις στην κουζίνα. Με λίγη προετοιμασία, το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου, και θα απολαύσεις με την οικογένεια ή τους φίλους σου.
Συστατικά:
- 1,5 κιλό μοσχάρι νουά
- 2 μεγάλα καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2 κλωναράκια σέλινο (ψιλοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. ζωμό μοσχαριού ή 1 φλ. νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία:
- Τοποθέτησε την χύτρα στο μάτι, πρόσθεσε λίγη ποσότητα ελαιόλαδου και σόταρε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Εάν η χύτρα είναι μικρή σε μέγεθος, μπορείς να αφαιρέσεις το κρέας.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Σόταρε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Σβήσε με το κρασί και άφησε το περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίξε τον ζωμό ή το νερό (1 φλιτζάνι), τη δάφνη, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακάτεψε.
- Κλείσε το καπάκι της χύτρας και ρύθμισε τη στην ένδειξη 2 - για το κρέας. Μόλις σφυρίξει, χαμήλωσε την ένταση στο 2 και άφησε το κρέας να βράσει με την ησυχία του για 45 λεπτά. Ρύθμισε το χρονόμετρο για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα ξεχαστείς.
- Όταν πλησιάζει η ώρα, απέσυρε από το μάτι και άσε την χύτρα για 1 λεπτό να "ηρεμήσει". Πριν ανοίξεις το καπάκι βεβαιώσου ότι έχει κατέβει η βαλβίδα προστασίας.
- Τσέκαρε το φαγητό εάν έχει την ποσότητα αλατιού ή πιπεριού που επιθυμείς και τοποθέτησε τη χύτρα στο μάτι χωρίς το καπάκι.
- Ρύθμισε τη σε δυνατή φωτιά και άσε το κρέας με τη σάλτσα να δέσει για περίπου 10 λεπτά. Μην απομακρυνθείς, αντιθέτως, να κινείς την κατσαρόλα συχνά.
- Εάν έχει μείνει αρκετό νερό, μπορείς να δέσεις τη σάλτσα με 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σερβίρισμα
Κόψε προσεκτικά το κρέας με ένα ηλεκτρικό μαχαίρι σε λεπτές φέτες και ρίξε από πάνω σιγά σιγά τη σάλτσα. Σέρβιρε με πατάτες πουρέ, ρύζι ή ψητά λαχανικά.
Καλή απόλαυση!
Διατροφικές Πληροφορίες
ανά μερίδα (200 γρ.)
Κορεσμένα λιπαρά
3 γρ.
Ενέργεια
270 θερμίδες
Υδατάνθρακες
6γρ.
Πρωτεΐνη
40γρ.
Tips:
- Το μοσχάρι θα πρέπει να το έχεις ξεπαγώσει από την προηγούμενη και το αφήνεις μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Εάν θέλεις κόκκινη σάλτσα, πρόσθεσε 1 μεγάλη ντομάτα ή ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας.
- Χρησιμοποίησε κρασί για να δώσεις βάθος στη γεύση!
- Μην παραβράσεις το μοσχάρι.
- Συνήθως βγάζω το φαγητό από το μάτι 5-10 λεπτά νωρίτερα. Αφαιρώ το καπάκι και βράζω για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Άφησε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μετά το μαγείρεμα.
- Πρόσθεσε φρέσκα βότανα (θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο ή μαϊντανό) στο τέλος για άρωμα και φρεσκάδα.
- Για πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο στο τέλος για γλυκιά υφή
Stay tuned
Το μοσχάρι νουά είναι μια υπέροχη συνταγή. Θα τη συναντήσουμε σε πολλές οικογένειες, ιδιαίτερα σε γιορτινά τραπέζια ή σε ειδικές περιστάσεις.
Η ονομασία “νουά” προέρχεται από τη γαλλική λέξη noix, που σημαίνει “καρύδι” και αναφέρεται στο συγκεκριμένο κομμάτι του μοσχαριού.
Αυτό το τρυφερό και άπαχο κομμάτι κρέατος μαγειρεύεται αργά, ώστε να αποκτήσει πλούσια γεύση και τέλεια υφή.
Εξαιτίας της απλότητάς του, προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες γεύσεις και κουζίνες.
Τώρα με την χύτρα ταχύτητας, μπορείς να έχεις ένα γευστικό πιάτο γεμάτο αρώματα και σούπερ μαλακό κρέας.
Παραλλαγές της Συνταγής
- Με Πράσα και Μανιτάρια: Αντικατέστησε τα καρότα με πράσα και πρόσθεσε φρέσκα μανιτάρια. Αυτή η παραλλαγή ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας.
- Με Κόκκινο Κρασί: Αντί για λευκό κρασί, χρησιμοποίησε κόκκινο, προσθέτοντας δάφνη και θυμάρι για επιπλέον άρωμα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πιο πλούσια και βαθιά σάλτσα.
Βότανα που ενισχύουν τη γεύση!
- Θυμάρι: Πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση,
- Δενδρολίβανο: Ενισχύει τη μνήμη, ευεργετικό σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, μειώνει τη γλυκόζη, αντιοξειδωτική δράση.
- Φασκόμηλο: αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ισχυρό αντιμικροβιακό, βοηθά στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
- Μαϊντανός: Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Διάλεξε και πρόσθεσε αυτές τις μυρωδιές στο μοσχάρι σου για ένα μοναδικό αποτέλεσμα που ενισχύει και τη γεύση, αλλά και την υγεία σου!
💪Το φαγητό σου είναι έτοιμο να κλέψει την παράσταση! Αλλά, για να γίνει το μαγείρεμα με τη χύτρα ακόμα πιο απλό και ασφαλές, ρίξε μια ματιά στις 8 Συμβουλές Ασφαλείας για τη Χύτρα Ταχύτητας. Γιατί η μαγεία ξεκινάει με σωστές κινήσεις!
🔥Αν η συνταγή σου άνοιξε την όρεξη, μοιράσου την με τους φίλους σου στα social media ή πες μας τη γνώμη σου στα σχόλια! Εμείς λατρεύουμε να διαβάζουμε τις εμπειρίες σας στην κουζίνα!

Πολύ ωραία συνταγή για χύτρα. Μπράβο ♥️
Είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα! Είναι εύκολη συνταγή και ξεκούραστη!